Kalmars Föreningsliv

Deltagare 2022

Färjestadens Segelsällskap
FSS har två anläggningar dels klubbhus i Färjestadens hamn dels en uppställningsplats på Rökgatan i Färjestaden. I anslutning till uppställningsplatsen finns också en spolplatta för båtar med en ansluten reningsanläggning.

Kalmar Båtklubb
Vi på Svenska Sjö har bara en sak för ögonen. Att ständigt utveckla de bästa båtförsäkringarna och trygghetslösningarna för dig och din båtklubb 

Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubbs anläggning ligger naturskönt vid Norra Fjärden straxt norr om Kalmar centrum. Välkommen att besöka oss både på land och i vattnet. Vi paddlar motionskajak i K1, K2 och K4. Havs- och skärgårdskajak, surfski och en och annan kanadensare.

Kalmar Wakeboard Förening
Kalmar Wakeboardförening driver Kalmar WakePark längst ut på udden i aktivitetsområdet Långviken. I vår förening lever vi för vatten- och extremsport men speciellt wakeboardåkning. Med hjälp av en vajer, driven av en elmotor mellan två stolpar, åker, utvecklas och umgås vi i en blandad skara. ALLA är välkomna hos oss

Seglarklubb Kaparen
Seglarklubben Kaparen i Kalmar är klubben för dig som gillar segling och båtliv. Kappseglare, långfärdsseglare, familjeseglare, bryggseglare, barn, ungdomar – vi har aktiviteter för alla kategorier.

Segelsällskapet Vikingarna Kalmar 
Är klubben där alla är välkomna som gillar båt och sjölivet.
Vi har en bred verksamhet med många olika kurser tex förarbevis, kustskeppare, båtpraktik, seglarskola för vuxen och ungdom och seglarskola för barn. Båtar för utlåning till medlemmar och ett fantastisk klubbhus beläget i fiskeläget Stensö. Som kronan på verket har vi även en underbar ö ute i Västrasjön som heter klubbholmen.

Sjöräddningssällskapet 
Vi har 73 räddningsstationer och fler än 260 räddningsenheter längs våra kuster och i våra största sjöar. Och 2 300 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut, dygnet runt, året om. Inom 15 minuter är räddningen på väg när larmet går.