Utställare 2023

 

1852 Marin & Fritid

1852 Marin & Fritid ser till att göra Ditt båtliv njutbart och enkelt. Det betyder att de är en fullservice-marina som erbjuder produkter och tjänster av hög kvalitet och med tillhörande service. Tjänster som servar Dig året runt!

Baltic Kalmar Marina 

Välkommen till Baltic Kalmar Marina. Här har de allt du behöver för ett okomplicerat båtliv. De har över 50 års erfarenhet av fritids- och handelssjöfart och brukar kunna lösa det mesta. 

MTL Powersport

MTL har allt inom sjölivet! I vår butik i Mönsterås erbjuder de allt ifrån försäljning av reservdelar och tillbehör till service, förmedling, försäkringsskador samt vinterförvaring.

Forze AB

Möt Forze i hamnen på Kalmar Water Expo 2023 och se årets modeller av Sea-Doo vattenskotrar. Passa på att uppgradera din flytväst eller köp till utrustning till din Sea-doo. Välkommen!

More Sailing

Med More Sailing kan du segla på en rad olika destinationer – med eller utan besättning. De erbjuder även äventyrliga långseglingar och konferensresor. Du kan också tryggt och enkelt äga, segla och få intäkter på en segelbåt du köper med More Sailing. 

A100
Erbjuder nya motorbåtar från Alukin, HR och Kimple, vattenskotrar och ATV från Kawasaki och båtmotorer från Mercury. De hjälper dig även med allt från motorservice till större reparationer och montering av motorer eller tillbehör.

Hos A100 kan du köpa, sälja eller byta din begagnade båt och lagra din båt under vinterhalvåret där ni inför lagringen erbjuder service, reparation, polering, upptagning, sjösättning, båttransport m. m.

Westcoast
WESTCOAST är ett svenskt varumärke som uppstått ur avsikten att tillverka seglingskläder som fungerar bra, ser bra ut och erbjuds till ett rimligt pris. Innan WESTCOAST startade sin verksamhet präglades marknaden av mycket dyra plagg. De ville skapa ett varumärke med hög kvalitet till ett bra pris.

Garden Tacos
Garden Tacos serverar tacos & buns med genuina smaker där inspirationen kommer från hela världen! De jobbar med färska produkter som är ekologiska och Krav märkta så långt det går och anpassar sin meny efter säsong. 

Till mässan har de skapat en magisk tacos med krispig sej, koriandermajjo, green goddess sallad, picklade grönsaker, färsk tomatsalsa och nyfriterade nachos, kom och njut!

Rotary
Rotaryklubbarna i Kalmar tillsammans med många övriga Rotaryklubbar längs den svenska Östersjökusten och klubbar i de Baltiska staterna har gemensamt kommit överens om att hjälpa till att “Rädda Östersjön” och kommer under Kalmar WaterExpo presentera sitt gemensamma arbete. 

Rotary är en mer än 100 år gammal världsomfattande opolitisk och religionsfri organisation och som medverkar i många hjälpinsatser lokalt och världen över, inte minst nu i Ukraina.

Kalmar Båtklubb

Välkommen till en mycket trevlig båtklubb med många gemensamma aktiviteter; för ett roligare båtliv!

Kalmarsunds charter / RIB i Kalmar 

RIB i Kalmar erbjuder alla att få åka RIBbåt i Kalmarsund! Passande för alla företagsevent, svensexor, möhippor, kickoff eller kompisgänget! 

Eftersom det aldrig har funnits något Båtcharter bolag i Kalmar innan som har kört RIB båt eller Hydrokopter så är vi extremt stolta över att få vara först.

Passa på att boka en RIB tur under mässan!

Seglarklubb Kaparen
Seglarklubben Kaparen i Kalmar är klubben för dig som gillar segling och båtliv. Kappseglare, långfärdsseglare, familjeseglare, bryggseglare, barn, ungdomar – aktiviteter för alla kategorier.

Berthon Scandinavia  

Båtförmedling – Yacht brokerage 

Andrahands segel – och motorbåtar 30-80fot.
Bred internationell marknadsföring
Kontor i England, Sverige, Frankrike, Spanien och USA.

Clean Boat 

Vision har sedan starten 2008 varit att göra det lättare för människor att njuta av båtlivet. De såg det orimliga i att man år efter år var tvungen att stryka på nya lager av bottenfärg för att klara sig undan beväxning och havstulpaner.

Med Cleanboat vill de erbjuda båtägare ett miljövänligt alternativ som är arbetsbesparande och samtidigt förebygger marin påväxt på båtens skrov.

Sjöräddningssällskapet 
Sjöräddningssällskapet har 73 räddningsstationer och fler än 260 räddningsenheter längs våra kuster och i våra största sjöar. Och 2 300 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut, dygnet runt, året om. Inom 15 minuter är räddningen på väg när larmet går.

Riksföreningen Gästhamnar Sverige 
RGS är partipolitiskt obunden sammanslutning av de som driver gästhamnar i Sverige. RGS har till ändamål att främja sina medlemmar och dess gästhamnars intressen genom att bidra till synlighet i olika sammanhang och för att utveckla gästhamnarna i Sverige. Därför arbetar de tillsammans med sina medlemmar och andra aktörer för att utveckla gästhamnarna till modernare, säkrare, gästvänligare och mer hållbara boendeanläggningar.

Gokaya

Gokaya gör det enkelt att erbjuda upplevelser -genom ett bokningssystem för obemannad uthyrning. 

Med hjälp av en nyckelbox eller ett hänglås möjliggör gör de obemannad uthyrning av exempelvis: Kajak, båtar, cyklar, stugor, bastu…

Hyr ut vad som helst, Till vem som helst, När som helst.

SWE 17.7 
Din partner på sjön!

Välkommen att prova på segling med oss i samarbete med 
FFS Färjestadens Segelsällskap. Passa på och prata segling och seglingskurser samt kommande kurser i höst med oss.
 

Vi finns på flytbryggan inne i gästhamnen!

Segelsällskapet Vikingar

Segelsällskapet Vikingarna är en väl fungerande förening i ständig utveckling med engagerande medlemmar som bas och en god gemensam samvaro för alla generationer med ett stort utbud av aktiviteter till sjöss samt i våra klubbhus och klubbholme.

Färjestadens Segelsällskap
Färjestadens Segelsällskap erbjuder bland annat sommarlovs seglarskola, kappsegling och veckokurser för juniorer och vuxna. De seglar C55 och erbjuder både nybörjarkurser och fortsättningskurser.

Kalmar Kommun 

Kalmar kommun informerar om det viktiga kustmiljöarbetet och projektet Giftfria båtbottnar. De pratar även våtmarker, eko-muddring och hur de hjälper fisken att få bättre förutsättningar.

I deras monter kan du lära dig mer om vart du kan tömma latrin, var det finns spolplattor, hur du bokar båtplats och hur säkra förtöjningar kan se ut. Dessutom håller de båtbottentvätten igång hela helgen!

På plats kan du besöka bogserbåten Wille och få tips om badplatser, besöksmål och aktiviteter längs vår vackra kust!

Deras kunniga personal informerar även om hur du kan lämna in synpunkter för att göra vår vackra stad ännu bättre.

Dykarklubben Kalmarsund
Dykarklubben Kalmarsund (DKK) bildades 1957 och är en av Sveriges äldsta dykklubbar. Klubben ingår i Svenska Sportdykarförbundet. DKK anordnar verksamheter för både barn och vuxna inom olika undervattensaktiviteter och dyksektionen anordnar regelbundet dykutfärder antingen från land eller med sin dykbåt. Undervattensrugbylag tränar regelbundet i simhallen och ibland tränar laget med andra klubbar i sydöstra Sverige eller åker på cuper. I deras juniorgrupp får barnen lära sig fridykning och introduceras även i andra aktiviteter såsom UV-rugby och livräddning.