Utställare 2022

Baltic Kalmar Marina 
Välkommen till Baltic Kalmar Marina. Här har vi allt du behöver ett okomplicerat båtliv. Vi har över 50 års erfarenhet av fritids- och handelssjöfart och brukar kunna lösa det mesta. 

Forze AB
Möt oss i hamnen på Kalmar Water Expo 2022 och se årets modeller av Sea-Doo vattenskotrar. Har du förarbevis för vattenskoter är du även välkommen att testköra våra demomaskiner.

MTL
Vi har allt inom sjölivet! I vår butik i Mönsterås erbjuder vi allt ifrån försäljning av reservdelar och tillbehör till service, förmedling samt vinterförvaring 

Pantaenius 

En av världens ledande leverantörer av båtförsäkringar. Allrisvillor med fast överenskommer värde. Pålitligt skydd och snabb hjälp när det än gäller. Pantaenius alltid vid din sida. 

 

BoatShop 
”BoatShop.se, din högra hand när du ska köpa eller sälja båt!”

Vi på BoatShop har följande verksamhetsområden: 
– Återförsäljare för Galeon & Regal Motorbåtar 
– Vi hjälper privatpersoner att importera båtar från Södra Europa
– Vi hjälper till med förmedling, finansiering och avtalsskrivningar 
– Vi erbjuder vinterförvaring, service och reparationer av större båtar.

Kalmar Båtklubb
Motorbåt, segelbåt eller roddbåt, alla är välkomna i vår klubb. Vår klubbstuga finns på Kullö, Nära Ängö och Kvarnholmen. Där samlas vi för våra gemensamma aktiviteter t.ex. Valborgsmässofirande, grillkvällar, fikastunder mm. Ute på Skäggenäshalvöns södra sida har vi vår uthamn Gamla Varvet. 

Vart välkommen som medlem i Kalmar Båtklubb!

Bil & Marin i Växjö AB 
Bil & Marin AB – Södra Sveriges största Yamaha Store! 

Vi finns här för dig! Tillsammans har vi mer än 30 års erfarenhet av de produkter vi säljer. Vårt motto är att erbjuda varje kund ett stort urval av produkter med snabb leverans och en komplett serviceverkstad. 

Kalmar Wakeboard Förening
Kalmar Wakeboardförening driver Kalmar WakePark längs ut på udden i aktivitetsområdet Långviken. I vår förening lever vi för vatten- och extremsport men speciellt wakeboardåkning. Med hjälp av vajer, driven av en elmotor mellan två stolpar, åker, utvecklas och umgås vi i en blandad skara. ALLA är välkomna hos oss. 

KayakStore 
”Vi är ett litet gäng med enorm passion för att spendera sin fritid ute i naturen. Bäst görs detta med en kajak eller båt. Vi använder produkterna vi själva säljer och har ett enormt engagemang i att erbjuda våra kunder det absolut bästa.”

Vi är redo att hjälpa er med det ni önskar och vi värderar hög service och att våra kunder känner att de får den bästa informationen och utbildningen de behöver kring de produkter vi erbjuder. 

Seglarklubb Kaparen
Seglarklubben Kaparen i Kalmar är klubben för dig som gillar segling och båtliv. Kappseglare, långfärdsseglare, familjeseglare, bryggseglare, barn, ungdomar – vi har aktiviteter för alla kategorier.

Berthon Scandinavia  
Båtförmedling 
Yacht brokerage 

Andrahands segel – och motorbåtar 30-80fot.
Bred internationell marknadsföring
Kontor i England, Sverige, Frankrike, Spanien, USA 

Ernemarvikens Marincenter AB 
Ditt auktoriserade Marincenter på Ostkusten vid inloppet till Oskarshamn.

Vi är ett komplett service- och reparationsvarv för yrkessjöfart och marin fritid. 

– Försäljning, reparation och service av båtar, motorer, trailers. 
– Försäkringsarbeten inklusive glasfiberreparationer. 
– Sjösättning och upptagning, även tunga lyft! 
– Säker förvaring – inomhus och utomhus för båtar och andra fritidsfordon
– Fiskebåts-/Husbilsmotell – access dygnet runt, året runt. 
– MarinE-assist – första felsök via länk. 

Varmt välkomna till oss! 

KVALITET TRYGGHET SERVICE

Sjöräddningssällskapet 
Vi har 73 räddningsstationer och fler än 260 räddningsenheter längs våra kuster och i våra största sjöar. Och 2 300 frivilliga sjöräddare som är beredda att rycka ut, dygnet runt, året om. Inom 15 minuter är räddningen på väg när larmet går.

Clean Boat 

Vår vision har sedan starten 2008 varit att göra det lättare för människor att njuta av båtlivet. Vi såg det orimliga i att man år efter år var tvungen att stryka på nya lager av bottenfärg för att klara sig undan beväxning och havstulpaner.

Med Cleanboat vill vi erbjuda båtägare ett miljövänligt alternativ som är arbetsbesparande och samtidigt förebygger marin påväxt på båtens skrov.

Swe 17.7
Företaget erbjuder tjänster inom tre kategorier: nytillverkning av OK-jolle, service och reparation inom glasfiberkomposit samt vinterförvaring av segelbåtar i uppvärmd lokal. 

Verksamheten bedrivs i Torsås, en liten och företagarvänlig kommun nära Kalmarsunds strand. Här kommer alltifrån lokala till internationella behov och efterfrågningar den kompetens och kvalitet som länge saknats i Sverige och framförallt i sydost. Innovation, möjlighet till egen design och hållbarhet kombineras med klassisk svensk design och hög kvalitet för att öra Ditt båtägande lustfyllt och enkelt. 

MMG Marine Karlshamn  

Under hösten 2014 så byggde vi ut vår utställningsyta för nya och begagnade båtar, vattenskotrar och motorer och har idag totalt cirka 2000 kvm utställningsyta där vi visar båtar från Buster, Yamarin, Finnmaster, Pioner, Jeanneau samt vattenskotrar och motorer från Yamaha. Under säsong så finns det alltid ett par båtar i sjön vid vår brygga i Karlshamn för provkörning. All försäljning av båtar och vattenskotrar gör vi på vår anläggning i Karlshamn. Motorer från Yamaha, Volvo Penta samt Yanmar finns även möjlighet att köpa på våra anläggningar i Sölvesborg och Karlskrona.

Eliasson Racing  

Vi är återförsäljare och auktoriserad verkstad för Kawasaki och KTM.
Dessutom servar och reparerar vi samtliga övriga märken, inkl cross, ATV och jetski

Land och Hav 

Vi säljer och servar Sveriges marknadsledande märken Sea-Doo, Can-Am, Brig, Nordkapp, Iron, Sting, Ifor Williams, Derbi, Vespa, Tiki, Mercury, Evinrude Vi är även generalagent för Sealver i Norden. Sealver är en båt som drivs av en vattenskoter. Detta gör att hela familjen kan med ut på sjön. Vi har även vinterförvaring för er som vill ha ett smidigt ägande av båt och vattenskoter. Har ni råkat ut för en skada på något av era fordon är ni varmt välkomna till oss. 

Fogarolli  

När Cristina anlände till Sverige 2006 så var det näst intill omöjligt att få tag på en god kopp kaffe. 
Hon insåg snabbt att uppfattningen om vad gott kaffe var skiljde sig dramatiskt från vad som fanns att köpa i sitt nya land. 
Då såg hon en möjlighet att introducera den italienska kaffekulturen för kaffeälskare överallt. 
Hon startade Fogarolli – de mobila kaffemopederna

LIFE SURE – Kalmar Kommun 

Kalmar kommun informerar om sitt kustmiljöarbete och projekten LIFE SURE och Giftfria båtbottnar. 

I vår monter kan du lära dig mer om hur du bokar båtplats och hur säkra förtöjningar kan se ut. Dessutom håller vi den nya båtbottentvätten igång! 

På plats kan du besöka bogserbåten Wille, arbetsbåten Pelle (Torsö) och ekomuddringsroboten Mudster. Vi tipsar också om besöksmål och aktiviteter längs vår kust.  

Buckards Båtar 

Vi är ett familjeföretag som har verkat på båtmarknaden i över 20år. Vi har tidigare hållit på med import av större familjebåtar från medelhavet men har nu valt att byta kurs. Numera säljer vi ett par väl utvalda märken av mindre båtar i 4-8m klassen med utombordsmotorer. 

Tony P AB 

Försäljning och montering av dynor och Kapell 

 

Windy   

Windy är en av Sveriges mest exklusiva båttillverkare och vi tillverkar motornåtar i storlekar 27-60 fot